Πάντως, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι διοικούντες το Ταμείο αναζητούν νέα φόρμουλα "ξεπουλήματος" της ΕΥΑΘ , μετά και το α "στραπάτσο" με την υπόθεση της ΕΥΔΑΠ. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κυβερνητικές σκέψεις, οι οποίες φτάνουν έως και τα γραφεία του Ταμείου κάνουν λόγο για πώληση μετοχών μέσω Χ.Α και γενικώς φαίνεται ότι ψάχνουν τρόπους ούτως ώστε να δώσουν σε ιδιώτες τις εταιρείες του νερού...Σε περίπτωση που το ΤΑΙΠΕΔ επιστρέψει το 50% συν μια μετοχή πίσω στο Δημόσιο (σ.σ όπως έγινε και στην ΕΥΔΑΠ) το Ταμείο ενδέχεται στη συνέχεια είτε να εκχωρήσει μειοψηφική συμμετοχή, μεταβιβάζοντας και το μάνατζμεντ. Ακόμη, υπάρχει η δυνατότητα διάθεσης μετοχών μέσω Χρηματιστηρίου διατηρώντας το Δημόσιο το μάνατζμεντ..
Υπό το "βάρος" του δημοψηφίσματος για το νερό,αλλά και της πρόσφατης απόφασης του ΣτΕ για το "πάγωμα" της αποκρατικοποίησης της ΕΥΔΑΠ, το ΤΑΙΠΕΔ κάνει...πίσω και στην περίπτωση της ΕΥΑΘ. Ειδικότερα, την επανεξέταση της διαδικασίας αξιοποίησης της ΕΥΑΘ ανακοίνωσε το ΤΑΙΠΕΔ, καθώς, όπως γνωστοποίησε, σέβεται τους νομικούς θεσμούς και τις αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας. Βέβαια, θα μπορούσε να ισχυριστεί κανείς ότι...άργησε να σεβαστεί τα παραπάνω, ενώ μάλλον η απόφαση του ΣτΕ όσο και οι σφοδρότατες αντιδράσεις των πολιτών το... έσπρωξε προς αυτήν την κατεύθυνση.

Η επιστολή του ΤΑΙΠΕΔ

Πάντως, κατά τη διάρκεια της σημερινής Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της ΕΥΑΘ, το ΤΑΙΠΕΔ, ως βασικός μέτοχος της ΕΥΑΘ Α.Ε., διαβίβασε έγγραφο, το οποίο αναφέρει τα εξής:«Η απόφαση του ΣτΕ σχετικά με την ΕΥΔΑΠ δημιουργεί ένα νέο δεδομένο στο θέμα της αποκρατικοποίησης των εταιριών υδάτων. Το ΤΑΙΠΕΔ, σεβόμενο τους νομικούς θεσμούς, αλλά και τις αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας, θα προχωρήσει στο αμέσως επόμενο διάστημα σε επανεξέταση της διαδικασίας αξιοποίησης της ΕΥΑΘ και θα ανακοινώσει τις σχετικές αποφάσεις του.
Επισημαίνεται ότι ρόλος του ΤΑΙΠΕΔ είναι να αξιοποιεί στοιχεία της περιουσίας του Δημοσίου με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον, άρα και το συμφέρον των πολιτών, ενώ παράλληλα οφείλει να διασφαλίζει την νομιμότητα, αποτελεσματικότητα και αξιοπιστία του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων». Πάντως, θα πρέπει να σημειωθεί ότι σε ορισμένες περιπτώσεις, ο γνώμονες παρέκκλινε προς το ιδιωτικό συμφέρον, όπως υποστηρίζουν παράγοντες της αγοράς...